Deseti „Dan akcije“ ove godine pod nazivom „Akcija za 5!“

Projekt „Dan akcije“ se ove godine održava po deseti put pod imenom „Akcija za 5!“, a u njemu aktivno sudjeluje 70 učenika koji dolaze iz 13 srednjih škola u Rijeci. Projekt provodi Udruga Delta u suradnji sa Gradom Rijekom uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.

Desestu godinu provođenja projekta obilježili smo video uratkom koji možete pogledati na youtube kanalu Moja Rijeka: https://www.youtube.com/watch?v=usX47RMx898

Ovogodišnji „Dan akcije“ će se održati 11. studenog 2015. od 9 do 18 sati, a tema je „Razvoj vještina mladih“.

Cilj projekta je pružiti mogućnost mladim srednjoškolcima da razviju sposobnosti potrebne za aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj razini te da se na taj način poveća razina aktivnog sudjelovanja mladih u svojoj lokalnoj zajednici; informirati riječke srednjoškolce o radu gradske uprave, te ih potaknuti na promišljanje o projektnim idejama u okviru određene teme.

(Portal Moja Rijeka)